Naar boven
Huren
€ 49,50
Koeriers service Benelux
Huren
Huurprijs voor 2 dagen
Langer huren? € 13,95 per dag.
Kopen
€ 229,00
Koeriers service Benelux
Kopen
Goed te combineren met:

Hoge zwarte hoed

Levertijd:
Levertijd 1-4 dagen, spoed? Bel onze hotline 088 46 46 600

Omschrijving

Deze hoge hoeden inclusief witte handschoenen zijn uitermate geschikt voor o.a. bruiloften , begrafenissen , gala's en de ruitersport.

De hoge hoeden hebben de hoogst haalbare kwaliteit in deze prijsklasse.

Details

Artikel: Hoge koetsiershoed en handschoenen
Kleuren: zwart en wit
Materiaal: Haarvilt en de handschoenen katoen
Hoogte: 12 cm.
Maat handschoen: One size fits all

 


Etiquette:

De hoge hoed (ook wel hogehoed) is een van oorsprong Engelse hoed, die gedragen werd door de hogere klassen. Over het algemeen zijn hoge hoeden grijs of zwart van kleur. De hoge hoed wordt wel aangeduid als hoge zije. Er zijn inklapbare uitvoeringen van de hoge hoed, chapeau claque (klakhoed) of kortweg claque genoemd, naar het geluid dat bij het uitklappen hoorbaar is.

Vandaag de dag worden er nog maar weinig hoge hoeden gedragen. In de hogere kringen komt men ze nog wel tegen en ook bij plechtigheden als trouwerijen en begrafenissen. Ook een traditionele goochelaar draagt vaak een hoge hoed. Het klassieke goocheltrucje is dan om een konijn uit de hoge hoed te toveren. Hier komt ook de uitdrukking uit de hoge hoed toveren vandaan.

De hoge hoed werd ook wel gebruikt om een eerlijke loterij te garanderen. Dan werden er briefjes gemaakt met verschillende mogelijkheden of namen en in een hogehoed gestopt. Na goed door elkaar husselen van de briefjes, kan men er dan lukraak een of meer trekken. De volgorde was dan volkomen willekeurig. Daarom wordt bij de wiskunde onder de zogenaamde hogehoedmethode nog steeds een eerlijke loterij verstaan.

Let wel een hoed draagt men uitsluitend buiten, en dan is de regel hoed op handschoenen aan, binnen hoed af handschoenen uit.

Verhuur informatie

Service en kwaliteit staat voorop bij familiebedrijf Sir George, ons motto is: 'ons visitekaartje dat bent u' !

Alle kostuums en accessoires worden maximaal 5 keer verhuurd, dus u hebt gegarandeerd altijd mooie kleding en accessoires.

Na elk huurtermijn worden de kostuums grondig gereinigd door een professionele stomerij waar wij al jaren mee samenwerken.(Stomerij City Cleaning)

Koeriers service voor de gehele Benelux in samenwerking met een professionele vervoerder. (Dynalogic)

Wij verhuren geen overhemden en schoenen in verband met de hygiëne, deze kunt u er wel voor een minimale prijs bij aanschaffen.

Is uw broeklengte of mouwlengte van het kostuum te lang? Geen probleem voor sirgeorge.nl! Deze wordt gratis voor u op maat gemaakt, weer zo'n top service van sirgeorge.nl.

Weet u uw maatvoering niet en wel al een keer eerder bij Sir George gehuurd of gekocht? Dan zit u al in ons systeem, vraag eenvoudig uw maatvoering op via de e-mail en doe online uw bestelling!

Wilt u persoonlijk en deskundig advies van onze zeer ervaren medewerkers? Geen probleem maak online eenvoudig een (pas)afspraak en loop binnen in onze zeer uitgebreide showroom en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

Alle verhuur informatie en voorwaarden