Naar boven

Jacquet verhuur voor prinsjesdag

Een jacquet hoort bij Prinsjesdag

Traditiegetrouw verschijnen mannelijke politici in een jacquet op Prinsjesdag. Ook Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en Prins Constantijn dragen een jacquet met een grijs vest en bijpassende stropdas. De opening van het nieuwe politieke jaar, ofwel de Derde Dinsdag in September is een feestelijke gelegenheid en daar hoort dan ook chique kledij bij.

Een jacquet is een gelegenheidskostuum voor heren, die alleen overdag wordt gedragen. De dames presenteren zich op Prinsjesdag in een sprekende jurk met hoofddeksel. Ieder jaar zijn de hoedjes en de jurkjes weer onderwerp van gesprek in de media, waardoor de kledingkeuzes van de heren totaal onbelangrijk lijken. Daarom plaatsen wij dé jacquet graag voor u in de schijnwerpers, want deze dresscode is onlosmakelijk verbonden met Prinsjesdag.


Hoe draagt u een jacquet?


Het meest opvallende onderdeel van een het driedelige, traditionele kostuum is de jacquetjas. Dit is een lange zwarte jas met rond gesneden voorpanden die overgaan in een lange slip met split aan de achterzijde. De broek is vaak zwart/grijs gestreept en heeft geen omslag. Onder de jacquetjas draagt u een overhemd met klassieke kraag, een blinde knoopsluiting en dubbele manchetten. Boven het overhemd hoort een grijs vest, ofwel gilet. De das is officieel grijs of een andere effen kleur. Wanneer u er ook nog een bijpassende grijze hoed en zwarte gladde schoenen aan toevoegt, bent u goed gekleed voor Prinsjesdag.


Verhuur van jacquets en andere kostuums


De outfit, die ook wel bekend staat als 'het rokkostuum voor overdag' of ‘morning coat’, is een formeel en tevens feestelijk kostuum. Heeft u voor Prinsjesdag een uitnodiging gekregen en heeft u een jacquet nodig? Waarom dan geen jacquet huren? Behalve jacquets kunt u ook nog smokings en kostuums bij ons huren.

Sir George is met zijn ruime aanbod niet voor niets de nummer 1 in gelegenheidskleding. Wij zijn sinds 1925 ‘in business’. Eerst richtte het familiebedrijf zich op het aanpassen en vermaken van legeruniformen, maar vanaf de Tweede Wereldoorlog is Sir George gespecialiseerd in de verhuur en verkoop gelegenheidskleding voor heren.


Een kostuum voor meerdere gelegenheden


Heeft u een bijvoorbeeld uitnodiging ontvangen waarop staat dresscode “Morning coat’ of ‘Morning dress’? Dat betekent dat heren worden geacht om in een jacquet naar de gelegenheid te komen. Voor dames geldt een nette (cocktail)jurk, eventueel met een jasje en een hoed of haarstuk.

Echter zijn er meerdere gelegenheden waarbij een jacquet wordt gedragen. Niet alleen tijdens Prinsjesdag is een jacquet gepast, maar ook tijdens speciale gebeurtenissen zoals een bruiloft, begrafenis of een promotie aan de universiteit van Twente.

Als u een uitnodiging van de Koning heeft ontvangen kan een jacquet ook de dresscode zijn. Tijdens rouwdiensten wordt dit kostuum ook gedragen. Weliswaar op een andere manier dan officiële en feestelijke gelegenheden.


Jacquet verhuur en verkoop bij Sir George; de nummer 1 in gelegenheidskleding 

Als betrokken specialist in gelegenheidskleding verhuren wij jacquets, smokings en rokkostuums van hoge kwaliteit. Tevens is het ook mogelijk om bij ons een jacquet te kopen. Aangezien Prinsjesdag maar één keer in het jaar is, is huren nog niet zo’n gek idee. Als u een jacquet huurt bij Sir George, kunt u ervan op aan dat het pak net zo comfortabel zit als een nieuw kostuum. Ieder gelegenheidskostuum wordt geheel kosteloos voor u op maat gemaakt.

Onze pakken worden niet vaker dan vijf keer verhuurd en gereinigd, dus u heeft altijd een keurig verzorgd pak. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor diverse bijpassende accessoires. In verband met hygiëne dient u een overhemd en schoenen wel zelf aan te schaffen, deze bieden wij tegen een schappelijke prijs aan. Maar een mooi kwalitatief overhemd en nette schoenen komen altijd weer van pas.
Jacquet - grijs vest Jacquet - zwart vest

Online en offline bestellen

Wij hebben een heel ruim aanbod, dus er zit altijd een pak voor u bij. Een jacquet huren bij Sir George gaat heel eenvoudig online. Zeker als uw maten al in ons bestand aanwezig zijn. Wanneer u een bestelling plaatst, weten wij precies welk kostuum wij u kunnen sturen.

Huurt u voor het eerst een jacquet, smoking of een rokkostuum? Dan is het verstandig om uw maten op te laten meten. Dit kan op afspraak in onze showroom in Den Dolder, vlakbij Utrecht. Tijdens uw pasafspraak wordt het kostuum op persoonlijke wijze en met vakkundig advies bij u aangemeten. Kleding vermaken is kosteloos bij Sir George. Het maakt niet uit of het nu om verhuur of verkoop gaat.

Een bestelling kan worden thuisbezorgd en worden opgehaald door onze eigen koerierservice. Deze bezorgservice geldt in de hele Benelux. Prijzen zijn inclusief vermaken en reinigen. U huurt jacquets of onze andere kostuums al vanaf één werkdag. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Wilt u meer informatie over onze jacquet verhuur? Kom op afspraak langs in onze showroom of bel naar 088-4646600.