Naar boven

pak kopen

Pak kopen

Een pak kopen is keuzes maken. Welk pak u koopt is geheel afhankelijk van de gelegenheid, uw budget en natuurlijk uw smaak en stijl. Gelukkig is de keuze in heren pakken zo uitgebreid dat er altijd een kostuum te vinden is dat bij u past. Maar waar vindt u dat kostuum?
http://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/206063-2-delig-smoking-colbert-pantalon.jpghttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/206064-2-delig-smoking-colbert-pantalon.jpghttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/237764-2-delig-smoking-colbert-pantalon.jpg
Kijkt u eens naar onze 2-Delig smoking colbert / pantalon voor slechts  €299,-.

Pak op maat

De webshop van Sir George, is één van de beste plekken om het perfecte heren pak te kopen. De collectie bestaat uit losse herenpantalons, jacquets, overhemden en uit complete pakken, kostuums en smokings. Uiteraard mét bijbehorende accessoires zoals hoeden, riemen en heren schoenen. Onze kennis van pakken en kostuums is gebaseerd op talloze jaren ervaring en wij maken ook bij een online bestelling uw heren pak perfect op maat.
Pasafspraak maken bij Sir George

Slim fit kostuum

Natuurlijk vragen wij u bij de bestelling van uw kostuum om uw maat, boordmaat, mouwlengte en binnenbeenlengte. Zelf kiest u voor de gewenste ‘fit’, oftewel pasvorm:

  • Slim fit: een slank, nauwsluitend pak. Slim fit heeft een wat sportieve uitstraling.
  • Regular fit: een kostuum met een ruime pasvorm. Deze fit heeft veel bewegingsruimte.
  • Modern fit: een licht getailleerd herenkostuum. Een mooie fit voor heren die graag een stijlvol maar comfortabel pak dragen.
  • Tailored fit: een pak met een slanke pasvorm. Dit is een fit die perfect bij de hedendaagse mode past.

Etiquette heren kostuums

Wanneer u een herenpak, kostuum of smoking gaat kopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de etiquette. Wat is ‘done’ en wat is ‘not done’. Die informatie vindt u dan ook op onze website. Wanneer u een kostuum van uw keuze aanklikt, krijgt u alle informatie over dat pak te zien, inclusief de bijbehorende etiquette. Wist u bijvoorbeeld dat:

  • u bij een zwarte smoking geen polshorloge en riem kunt dragen
  • het witte dinnerjasje, in tegenstelling tot een zwart jasje, niet gebruikelijk is bij formele gelegenheden, behalve op warme zomeravonden. Wel het liefst gecombineerd met een zwarte smoking pantalon
  • een zwart rokkostuum alleen gepast is bij galafeesten, banketten, bruiloften en promotieplechtigheden
  • een zwart jacquet een typisch heren dagtenue is en over het algemeen niet tijdens het diner wordt gedragen

Natuurlijk hoeft u zich niet aan de etiquette te houden wanneer u een 2-delig of 3-delig zwart pak koopt. Wanneer u echter een heren pak koopt voor zakelijke aangelegenheden, kan het belangrijk zijn precies de juiste indruk te maken. Let dan wel op dat het dragen van een pak in ieder land weer aan andere etiquette is gebonden. Een advies kan u helpen de juiste keuze te maken.

Blazer of colbert

Een belangrijk onderdeel van heren pakken is de heren blazer. Oorspronkelijk was de blazer een marineblauw uniformjasje met een dubbele rij knopen. Tegenwoordig is de blazer wat sportiever en heeft het heren jasje ook vaak een enkele rij knopen. De blazer is over het algemeen wat sportiever dan het colbert, hoewel het colbert van oorsprong dezelfde informele uitstraling had als de blazer. Pas in de loop van de twintigste eeuw werd het colbert voor heren de formelere tegenhanger van de blazer.

Wanneer u moet kiezen tussen een blazer en een colbert bij een pak of kostuum, is vooral de gelegenheid waarop u het pak gaat dragen belangrijk. Wanneer u een pantalon combineert met een blazer, geeft u het pak een casual uitstraling. Voordeel van een heren blazer is bijvoorbeeld ook dat u een mooie blazer heel goed op een spijkerbroek kunt dragen en zo op iedere informele gelegenheid een stijlvolle indruk maakt. Een blazer draagt u over het algemeen op een pantalon die een andere kleur heeft dan het jasje.

Een colbert daarentegen is een formeler heren jasje dat vooral boven een pantalon in dezelfde kleur wordt gedragen en zo een pak of kostuum vormt voor de wat formelere gelegenheden. Hoewel het moderne colbert tegenwoordig niet alleen als pak of kostuum, maar ook als vrijetijdskleding kan worden gedragen.

Zwart of antraciet

Hoewel een pak of kostuum vaak zwart is, is antraciet een kleur die erg in opkomst is. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor (donker)blauw of navy, maar antraciet heeft soms net een wat stijlvollere uitstraling. Zeker wanneer u een pak met een slim fit kiest, is antraciet een kleur die uw pak een moderne uitstraling geeft.

Heren pakken

Bij Sir George koopt u pakken, kostuums en jasjes in iedere stijl en voor iedere gelegenheid. Herenpakken voor zakelijke bijeenkomsten, kostuums voor bruiloften, een pak voor een galadiner; kijk rustig rond in onze webshop en u vindt gegarandeerd het pak van uw keuze. U kunt uw ideale pak heel makkelijk zoeken door gebruik te maken van de filters. Daarmee kunt u bijvoorbeeld zoeken naar een pak dat bij een speciale gelegenheid past, een pak in een specifieke kleur of een pak van een bepaald merk. Ook alle bijbehorende accessoires vindt u op onze website.

Gratis verzending

Koopt u vaker een pak of kostuum bij Sir George, dan kunt u een account aanmaken. Zo hoeft u niet bij iedere nieuwe verzending al uw maten door te geven. Koopt u eenmalig een pak, dan kunt u natuurlijk ook zonder account een pak of kostuum kopen. Misschien is in dat geval ook onze verhuur van heren pakken en kostuums interessant. Of u uw pak of kostuum nu huurt of koopt; het advies, een pasafspraak én de verzending zijn altijd gratis.

Sir George Gelegenheidskleding

Fornheselaan 274                                                Tel: +31 (0)30-2314271
Bedrijventerrein Fornhese                                    Skype: sir.george.gelegenheidskleding
(Eigen parkeergelegenheid)                                 Email adressen:
3734 GE  Den Dolder                                           info@sirgeorge.nl
Nederland                                                             sirgeorge.gelegenheidskleding@gmail.com