Naar boven

rokkostuum huren

Rokkostuum huren

Een rokkostuum huren doet u vanwege een bijzondere, officiële gelegenheid. Op veel feesten en andere gelegenheden is een smoking vaak formeel genoeg. Een rokkostuum draagt u vooral naar gala’s banketten en promoties. Bijeenkomsten die u niet iedere dag bijwoont. Omdat u een rokkostuum niet vaak draagt is huren een aantrekkelijke keuze.
Goedkoop een rokkostuum hurenachterkant rokkostuumhttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/206114-2-delig-rokkostuum-colbert-pantalon.jpg

Kijkt u eens naar: 2-Delig rokkostuum colbert / pantalon, nu 2 dagen huren voor slechts € 69,50

Verhuur herenkleding

Sir George is een klein maar betrokken en ervaren bedrijf in de verkoop en verhuur van exclusieve herenkleding zoals rokkostuums, jacquets, kostuums en smokings. Ook verkopen en verhuren we alle accessoires die horen bij een compleet rokkostuum, smoking of jacquet. Wij doen dat vooral middels de uitgebreide, overzichtelijke webshop van onze website.
Pasafspraak maken bij Sir George

White tie

Staat er op een uitnodiging ‘white tie’, dan kunt u uw zwarte smoking of jacquet in de kast laten hangen. White tie betekent een traditioneel, compleet rokkostuum. Heeft u die niet en wilt u geen rokkostuum kopen, dan kunt u bij ons een prachtig, perfect passend rokkostuum huren. De verhuur van gelegenheidskleding wordt steeds populairder. Huren scheelt u in de kosten, het pak ziet er als nieuw uit en we brengen en halen het waar u maar wilt (binnen de Benelux). Bovendien maken wij uw rokkostuum of smoking helemaal op maat en kunt u altijd een gratis pasafspraak maken. Onze huurprijzen zijn zeer voordelig en inbegrepen zijn het reinigen, het bezorgen en het op maat maken van uw smoking of kostuum.

Een compleet rokkostuum

Een compleet rokkostuum bestaat uit:

  • Een rok jas met lange achterpanden
  • Een rok pantalon met een satijnen bies
  • Een wit piqué rok overhemd
  • Een wit piqué rok gilet
  • Een witte piqué rok strik

Het overhemd, het gilet en de strik noemen we het rokwit. Het is altijd van witte piqué gemaakt. Alleen bij bijvoorbeeld de vrijmetselarij wordt een zwart gilet gedragen.

Jacquet

Het rokkostuum lijkt erg op het jacquet. De jas van het jacquet is lang en zwart, de broek gestreept zonder omslag. In plaats van een witte strik draagt u bij een jacquet een stropdas en in plaats van een gilet een grijs of zwart vest. Bij uitvaarten en begrafenissen wordt het jacquet gecombineerd met zwarte handschoenen en een zwarte hoed. Bij feestelijke gelegenheden mogen die wit of grijs zijn. Het jacquet wordt bij ongeveer dezelfde gelegenheden gedragen als het rokkostuum, hoewel tegenwoordig vaker voor het laatste wordt gekozen. Niet in het minst omdat de regel is dat een jacquet alleen overdag wordt gedragen en niet tijdens bijvoorbeeld een diner.

Verhuur accessoires

Als u een rokkostuum gaat huren, dan wilt u een kostuum dat helemaal ‘af’ is. Daar zorgt u voor met de juiste accessoires. De stropdas valt voor het rokkostuum af, want een rok strik is vereist. Wit uiteraard. Vooral hoeden en manchetknopen zijn populair bij de verhuur van rokkostuums want die geven het kostuum nét dat beetje extra cachet. Schoenen en overhemden verhuren we met het oog op de hygiëne niet. U kunt die wel zeer voordelig bij ons kopen.

Natuurlijk zijn accessoires als stropdassen, strikken en manchetknopen ook heel geschikt om een smoking of ander herenpak compleet te maken.

Tips bij het huren van een rokkostuum

  • Etiquette zijn belangrijk, maar laat ook uw smaak leiden. U ziet er het best uit wanneer u zich op uw gemak voelt.
  • Laat uw rokkostuum op maat maken. Een te krap of te ruim zittend kostuum is zonde van uw geld.
  • Begin tijdig met zoeken wanneer u een rokkostuum wilt huren. U heeft dan de tijd om de maat op te laten nemen en te passen.

Contact

Op de website vindt u alle informatie over onze smokings, jacquets en rokkostuums overzichtelijk op een rij. Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat u, voordat u een rokkostuum gaat huren, zelf in de showroom wilt kijken. De stof voelen, even passen en profiteren van de jarenlange kennis van onze medewerkers op het gebied van gelegenheidskleding zoals rokkostuums en smokings. Ook wanneer u een rokkostuum niet koopt maar huurt, wilt u perfect voor de dag komen. U kunt daarom online een afspraak maken om onze rokkostuums in de showroom in Den Dolder te bekijken. Ook als u een pasafspraak wilt, kunt u contact met ons opnemen.