Naar boven

smoking kopen

Smoking kopen

Een smoking kopen doet u misschien niet iedere dag. Een smoking draagt u ook niet iedere dag. Maar wanneer u hem draagt, wilt u het goed doen. Een smoking draagt u immers vooral op belangrijke gelegenheden die vaak aan etiquette gebonden zijn. Wanneer u een smoking koopt, doet u er dan ook goed aan u goed te laten informeren over wat er bij u én bij de gelegenheid past.
goedkoop smoking kopenhttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/206064-2-delig-smoking-colbert-pantalon.jpghttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/237764-2-delig-smoking-colbert-pantalon.jpg
Kijkt u eens naar onze 2-Delig smoking colbert / pantalon voor slechts  €299,-.

Black tie

Sir George is al jaren de black tie specialist: smokings, maar ook (rok)kostuums, jacquets en alle bijbehorende accessoires koopt u bij ons met het beste advies. Wij zijn een betrokken familiebedrijf met passie voor de black tie. Slim fit, modern fit, black tie, white tie, tenue de ville en captains dinner zijn voor ons dagelijkse begrippen. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden wanneer u een zwarte smoking of andere gelegenheidskleding wilt kopen.

Compleet kostuum

De smoking, oftewel black tie, is een tweedelig of driedelig pak voor heren. Het wordt eigenlijk alleen gedragen bij feestelijke gebeurtenissen en de complete outfit bestaat uit:

 • een zwarte smoking pantalon met een satijnen streep op de zijnaad
 • een zwart smoking jasje met satijnen revers en stoffen knopen.
 • een net, wit smoking overhemd met liggend boord
 • een cumberband om het middel
 • een zwarte smoking strik
 • zwarte lakleerschoenen

Uit den boze bij een smoking zijn een riem en een polshorloge. Wilt u toch de tijd in de gaten houden, kies dan voor een zakhorloge.

Soms staat er op de uitnodiging ‘white tie’. Dat is de formelere versie van de black tie. Een rokkostuum is gewenst en het strikje uiteraard wit.

Leuk om te weten:

Hoewel het woord smoking uit het Engels komt, bedoelt men in Engeland met smoking niet het hele pak, maar alleen het zwarte jasje op de pantalon. Oorspronkelijk gebruikten de heren dit jasje alleen na het eten, om een sigaar te gaan roken. Om te voorkomen dat de rook in hun kleren trok, trokken ze snel even een smoking aan. Na het roken verwisselden ze dit weer voor hun nette dinnerjasje.

De juiste maat

Wanneer u voor het eerst een smoking gaat kopen is een goed maat advies eigenlijk onmisbaar. Want wanneer u net niet de goede maat heeft, een overhemd dat niet exact bij het jasje past, een iets te korte pantalon of een strik die een beetje knelt, dan gaat het hele effect van uw kleding verloren. En gaat u voor slim fit, regular fit of modern fit? Sir George heeft een zeer uitgebreide collectie smokings, jacquets, kostuums en rokkostuums voor een aantrekkelijke prijs. U kunt al onze kleding én accessoires op uw gemak bekijken op onze website www.sirgeorge.nl, maar wanneer u een persoonlijk advies wilt bij het kopen van uw smoking, dan kunt u bij ons langskomen. Wij meten uw maat op en gaan op zoek naar de smoking of het kostuum dat het best bij u past.

Accessoires

Gaat u een smoking kopen, dan kunnen de accessoires niet ontbreken. Daarmee verschijnt u pas echt in stijl. Accessoires in ons assortiment zijn onder meer:

 • Stropdassen
 • Smoking strikken
 • Plastrons
 • Pochets
 • Manchetknopen
 • Stud sets
 • Cumberbands
 • Schoenen
 • Hoeden

Online smoking kopen

Wilt u uw smoking online kopen, dan kan dat heel makkelijk op onze website. Aan de hand van filters kunt u precies vinden wat u zoekt. U kunt zoeken op smokings, kostuums, rokkostuums of jacquets. Overigens hebben we die ook allemaal in de verhuur. Ook kunt u de filter instellen op gelegenheid: black tie, white tie, bruiloft, wiener bal etc. Boordmaat, kleur, mouwlengte en natuurlijk de prijs zijn ook details waar u op kunt zoeken. Wel zo handig, want de collectie is eigenlijk té uitgebreid om helemaal door te kijken.
http://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/181939-5-delig-smoking-gekleurde-strik-black.jpghttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/181940-5-delig-smoking-gekleurde-strik-black.jpghttp://cdn.nextchapter-ecommerce.com/Public/Products/large/181941-5-delig-smoking-gekleurde-strik-black.jpg
Kijkt u eens naar de 5-Delig smoking met gekleurde strik black, voor  slechts € 349,00

Omschrijving smoking

Wanneer u een mooie smoking of kostuum heeft gevonden en daar op klikt, krijgt u alle details te zien:

 • Omschrijving van de smoking colbert
 • Omschrijving van de smoking pantalon
 • De maatvoering
 • De details zoals merk, kleur en materiaal van de smoking
 • De onderdelen (colbert, pantalon, strik, overhemd, cumberband, manchetknopen)
 • De etiquette: wat zijn de ‘regels’ bij het dragen van een smoking?
 • De smoking die u uiteindelijk wilt kopen, doet u in het winkelmandje nadat u de colbertmaat, de pantalonmaat en de binnenbeenlengte heeft ingevuld.

Verhuur heren kleding

Draagt u maar zelden een smoking en wilt u liever niet kopen? U kunt bij ons ook terecht voor de verhuur van smokings en kostuums. Zo kunt u op iedere gelegenheid weer anders voor de dag komen.

Gratis levering

Sir George is hét adres voor de verkoop en verhuur van exclusieve heren kleding. Wij verkopen en verhuren smokings, kostuums, jacquets en rokkostuums, plus alle bijbehorende accessoires. Ons advies is gratis, net als het op maat maken en de levering. Ook een persoonlijke pasafspraak is kosteloos. Kom bij ons langs of neem telefonisch contact met ons op.